MTB Ultramarathon Vall de Mediona 2016

MTB Ultramarathon Vall de Mediona 2016

Avui he patit, i molt. La cursa de 121kms tenia molt mala previsió de temps, i així ha estat. Hem començat amb l’anunci per part de la organització que es retallaríen algo menys de 20kms pel fred a les cotes més altes (a mi no m’ha sembla que fós pel fred).

Hem començat amb 30′ de retard a les 9h del matí sota una pluja lleu. Una pluja que només ens ha donat 1 hora de treva a mitja cursa.

Les dues primeres hores no he trovat les cames per enlloc. He mirat de mejar una mica més del compte, però fins les 2h res de res. La veritat es que córrer sobre fang sempre dóna aquella mala sensació de que gastes molt i avançes poc, però lo meu era un tema raro, raro…

Poc a poc he anat trobant millors sensacions i la primera baixada tècnica del dia, m’ha donat les ganes i les forçes per poder acabar. Després de 3 hores d’anar intentant apretar snese pena ni gloria, sense passar corredors ni tampoc pedre posicions, una llarga baixada de roca mullada i molt relliscosa m’ha divertit molt i m’ha suposat passar una pila de corredors. Alguna a peu i d’altres baixant amb poca traça.

Després, a les pujades seguents, cap d’ells m’ha pogut tornar a atrapar i més endavant, cap al km 75, he pogut repetir la mateixa jugada a un corriol de baixada direcció Torreller de Foix, que no tenía res, però el fet d’estar molt moll i amb els pneumàtics plens de fang, posava les coses una mica complicades. Un cop arrivat al Santuari de Foix, el GPS ha mort i he hagut de seguir un corredor que venía pel darrera per arrivar a meta amb algún «guia». He perdut algo de temps amb aquest tema…

Finalment, després de patir molt de desgast per rodar tot el dia amb molt fang i alguns patatals que la organització no ha tingut la vista i professionalitat d’eliminar (incompetents!), he passat per meta en 7h i 17min en la posició 20 de categoría Èlit. Molt content pel resultat i emprenyat amb els rucs de Pedales del Mundo.

Related posts